28.3.09

Vihreä-Green part 1

Project Spectrumin merkeissä olen koittanut kuluttaa vihreitä, valkoisia ja ruskeita jämälankoja. Kuvan pipottimet ovat vauvakokoa ja lähtevät sitten aikanaan Vaaka ry:n kautta jonnekin. Tuohon toiseenkin joustinneulepipoon taidan tehdä vielä korvaläpät. Kuvan sukat ovat matkanneet jo Narvaan ja toiset sain jopa itse ojentaa eräälle pojalle. Reissasin siis Vaaka-merkeissä tuonne Narvaan. Ja tottakai matkalta piti tuoda vähän lisää vironvillaa. Ne tosin ostin Tallinnasta, Narvastakin kyllä löysin lankahyllyn supermarketista.

Jämälankasukkien neulemiseen tuli himo. Kaivelin mummuni lankavarastoa vihreiden jämäkerien toivossa :) Yhdet vihreät jämäsukat valmistui tänään päivällä kokoustaessa ja kotona aloitin heti seuraavat.

Tässä kuussa ostettua lankamäärää en ole vielä uskaltanut laskea. Ensin kävin hämmästelemässä Nordiassa, viime viikonloppuna tosiaan kartutin lankavarastoa Viron puolella ja sitten hamstrasin tarjouskeriä tukussa. Äitini on avustanut myös ansiokkaasti, hän kävi tuolla tukussa jo kerran aikaisemmin hakemassa pari kassillista lankaa ja tuttavansa vihjeen perässä säntäsi ostamaan Patons-lankoja Halpa-Hallista. Vähän epäilen, että Halpa-Hallin langat voisivat olla samaa alkuperää kuin Käsveskan mainostamat.

14.3.09

Project Spectrum

Osallistun ensimmäistä kertaa Project Spectrumiin. Tein hyvissä ajoin suunnitelmia ensimmäistä väriä varten, mutta toteutus on lähtenyt vähän hitaanlaisesti käyntiin. Tosin sattumalta nappasin ekaan maalis-huhtikuun jaksoon sopivan väriset sukkalangat, kun piti äkkiä keksiä matkaneulomus.

I'm first time in with Project Spectrum.
Here's themes for the first period:

NORTH (March/April)
Color: Green
Material: Stones/Gems/Rocks
Season: Winter
Element: Earth

Etsin joitakin teemakuvia ja niiden pohjalta keksin lisää teemasanoja.
I looked for theme pics and found more theme words for myself.

Vihreä - Green

Kivet/Jalokivet/Kalliot - Stones/Gems/Rocks
* vihreät jalokivet, kiviaines niiden ympärillä -
green gems, stone around them like in picture*

Talvi - Winter
* lumi, havupuut - snow, coniferous trees*

Maapallo - Earth
* villa, luonnonkuidut, luonnonvärit, kierrätys -
wool, natural fibers, natural colours, recycling*

1.3.09

Helmikuun langan kulutus

Hamsterointi siis oli ja meni. Omalla kohdallani ei mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan. Sairastuin heti alkuunsa, sairastin myöhemminkin ja sitten tuli muut huolet ja elämän myllerrykset. Tavoitteistani jäin hyvin kauaksi, mutta en sentäs sortunut ostamaan lankaa. Langanostolakko lopahtaa mahdollisesti jo viikon päästä, kun olisi mahdollisuus katsastaa Helsingin lankakauppoja. Olisikohan täällä vielä viikon päästä lankaa jäljellä vai ehtiikö muut langanhimoiset tyhjentää jo ne lankakontit?

Helmikuussa kului lankaa näihin:
2 x hahtuvahousut yht. 200 g
4 x virkattu heijastin yht. 15 g
4 x "kravatti" yht. 30 g
huivi 102 g
kämmekkäät 23 g
Pop-langasta lapaset 52 g
lasten lapaset 82 g
lapaset 100 % villaa 75 g
vaaleanvihreät vauvasukat 24 g
vauvasukat 28 g
lila-pinkit lasten sukat 80 g
Kulutusta yhteensä siis 711 grammaa. Enemmän lankaa katosi myymällä eli huutiksen kautta lähti 1220 grammaa samettilankoja.

Tämän kuvan neuleista lapaset valmistuivat helmikuun aikana, pipot jo tammikuussa ja toinen huivi viime vuoden puolella. Toinen huivi on ostokamaa, mutta laitoin sen kuvaan mukaan, kun halusin setittää :) Nämä setit pakataan varmaan jo ensi tiistaina koulureppuihin monen muun tarpeellisen tavaran kanssa ja matkaavat aikanaan jollekin kouluaan aloittavalla lapsukaiselle Haapalammelle tai Värtsilään.